Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Vantaan terveysasemaverkko säilyy

Vantaan terveyseasemaverkoston muutokset näyttävät jäävän aiempaa suunniteltua pienemmiksi, kertoo YLE. Ainoana suurempana muutoksena esitetään Seutulassa sijaitsevan Katriinan terveysaseman siirtämistä Myyrmäen terveysasemalle.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Jukka Salminen kertoi Vantaan Sanomille, että kaupungin terveysasemaverkkoon ei toistaiseksi esitetä muita muutoksia. Kansalaisadressiin Vantaan lähiterveysasemien puolesta kerättiin 30 000 nimeä.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan oli määrä käsitellä esitystä Katriinan terveysaseman sulkemisesta maanantaina 19.04.2010, mutta terveyspalvelujen johtaja veti esityksen pois kokouksen asialistalta. Asia tulee uudelleen lautakunnan käsittelyyn toukokuussa.

Lautakunnan jäsen Teemu Hiilisen (vas) mukaan asia vedettiin listalta kun yksi lautakunnan kokoomuslaisista edustajista oli poissa. “Pikanttina yksityiskohtana voidaan pitää, että tämä olisi pitänyt tehdä kokouksen alussa. Nyt näin ei tapahtunut”, hän kirjoitti.

Katriinan terveysaseman sulkemisen pelätään lisäävän jonoja Myyrmäessä. Esitystä ovat kannattaneet Kokoomus ja RKP, kun taas SDP, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset vastustavat. Vihreiden ja Keskustan kanta terveysaseman sulkemiseen on epäselvä.

Hiilinen selvensi, että sosiaali- ja terveyslautakunnan maanantain kokouksessa oli päätettävänä ainoastaan Katriinan terveysaseman kohtalo. Kokoukseen oli lisäksi tuotu tiedoksi selvitys Vantaan sosiaali- ja terveysasemien kehittämishankkeesta.

Raportissa esitetään, että sosiaali- ja terveysasemien toiminta jatkuisi lyhyellä aikavälillä nykyisten asemien puitteissa. Pidemmällä aikavälillä arvioitaisiin toiminnan keskittämistä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kolmeen laajan palvelun terveysasemaan.

Raportti esittää edelleen, että terveysasemien vastaanottotoiminta liikelaitoistetaan. Jatkoselvitysten ja suun terveydenhuollon liikelaitoistamisen kokemusten perusteella arvioidaan, voiko vastaanottotoiminnan liikelaitos aloittaa vuoden 2012 alussa.

SDP:n valtuustoryhmän johtaja Sirkka-Liisa Kähärän mielestä esityksessä on vedetty mutkia suoraksi. “Vantaa-sopimuksessa sanotaan, että liikelaitostamista selvitetään. Mitään selvitystä ei ole vielä tullut”, hän huomautti Vantaan Sanomissa.

Luokka: Palvelut, Politiikka, Terveys, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

1 kommentti

  1. 01600.fi kirjoitti:

    Terveysasemat vedettiin yllättäen kokouslistalta

    Vantaan sosiaali- ja terveysasemien kohtalosta ei päätetty maanantaina. Johtavat virkamiehet vetivät yllättäen listalta Katriinan terveysaseman lakkauttamisen, vastaanottotoiminnan liikelaitostamisen ja Hakunilan suuralueen palveluiden kilpailutuksen.

    Lähde: Vantaan Sanomat, 20.04.2010

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree