Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Terveyspalvelujen keskittäminen ei halvinta

Vantaan lähiterveysasemien lakkauttaminen ja palvelujen keskittäminen kolmeen suuryksikköön ei olekaan halvin ratkaisu, Helsingin Sanomat kirjoittaa. Vantaan terveyspalvelujen uudistamiseksi tarkastellaan kolmea erilaista vaihtoehtoa.

Edullisin ja laadukkain vaihtoehto olisi lisätä palveluja kolmella terveysasemalla, mutta säilyttää niiden rinnalla olemassa olevat lähiterveysasemat. “Asiakkaat saisivat äänestää jaloillaan”, Vantaan terveyspalveluiden johtaja Timo Aronkytö selittää.

Toinen vaihtoehto olisi sulkea nykyisistä kahdeksasta terveysasemasta viisi. Jäljelle jäisivät Tikkurilan, Myyrmäen ja joko Korson tai Koivukylän terveysasemat, joista tehtäisiin suuryksiköt. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole halvin, Aronkytö huomauttaa.

Kolmas vaihtoehto olisi säilyttää nykyiset terveysasemat ja rakentaa uusia. Se nlisäksi kolme terveysasemaa laajennettaisiin suuryksiköiksi. Tämä vaihtoehto olisi kaikkein kallein. Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta (SOSTER) käsittelee asiaa huhtikuussa.

Lähde: Helsingin Sanomat, 18.03.2010

Luokka: Palvelut, Politiikka, Talous, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

1 kommentti

 1. 01600.fi kirjoitti:

  Vantaasta terveydenhuollon koekenttä?

  Vantaa näyttää ottavan terveydenhuollossa kunnista ensimmäiset askeleet kohti niin sanottua Risikon mallia, jossa perus- ja erikoissairaanhoito liitetään tiivimmin yhteen.

  Kaupunkiin on tulossa kolme täyden palvelun terveysasemaa, joista saa myös erikoissairaanhoitoa. Lisäksi kaupunkiin tulisi kevyemmän palvelun asemia, joiden lukumäärä on vielä auki.

  Terveysasemien lakkauttamisia vastustanut kansanliike luovutti kaupunginvaltuustolle viime viikolla adressin, jonka on allekirjoittanut liki 30 000 vantaalaista.

  Vantaan vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Anniina Kostilainen huomauttaa, että päätöksiä ei ole vielä tehty. Yksimielisyyttä ei ole siitäkään, mitä kevyemmän palvelun asemalla tarkoitetaan.

  Kostilaisen mukaan se voi tarkoittaa nykyisen tasoista palvelua. Hän näkee suunnitelman hyvänä. Läheterumba loppuisi, ja Vantaa tarjoaisi erikoissairaanhoidon palveluita itse, hän selittää.

  Täyden palvelun asemiksi on esitetty Tikkurilan ja Myyrmäen terveysasemia. Kolmas terveyspalvelujen suuryksikkö tulisi suunnitelmien mukaan mahdollisesti Korsoon tai Koivukylään.

  http://www.vihrealanka.fi/uutiset/vantaa-näyttää-tietä

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree