Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Taidemuseossa kansainvälistä valokuva- ja videotaidetta

Vantaan taidemuseo Myyrmäessä esittelee vuoden 2010 ensimmäisessä päänäyttelyssä Suomessa ennen näkemättömiä valokuva- ja videotaiteen teoksia, jotka ovat olleet esillä lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Sarajevossa vuonna 1962 syntynyt Danica Dakić, Dresdenissä vuonna 1969 syntynyt Loretta Lux ja Kirkkonummella vuonna 1975 syntynyt Anu Pennanen. Teosten päähenkilöinä ovat lapset ja nuoret.

Lähde: Vantaan Sanomat, 08.03.2010

Luokka: Kulttuuri, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

1 kommentti

 1. 01600.fi kirjoitti:

  Nuoret yrittävät olla nuoria

  Myyrmäen asemalla soi haitarimusiikki; kaksi katumuusikkoa soittaa säätä uhmaten. Ihmiset kiiruhtavat kauppakeskukseen; nyt kannattaisi piipahtaa myös Vantaan taidemuseossa.

  Videoteos Ystävyys on toinen osa Anu Pennasen ostoskeskuksia käsittelevästä teostrilogiasta, jossa virolaiset ja vironvenäläiset nuoret hengailevat Tallinnan Viru-keskuksessa ja Maarjamäen sotamuistomerkillä.

  Danica Dakicin El Dorado Giessbergstrasse pohjautuu taiteilijan ja nuorisojoukon yhteistyöhön. Eldorado on taustana alaikäisten maahanmuuttajien jonkinlaisissa muotokuvissa.

  Loretta Lux jää näyttelyn kolmanneksi pyöräksi. Lux pukee ystäviensä lapsia 50-luvun henkisiin asuihin, ja liittää hahmot steriilin oloisiin taustoihin tai hieman surrealistisiin tilanteisiin.

  Museon korkeutta on hyödynnetty oivasti. Näyttelyarkkitehtuuriin on muutenkin panostettu, vaikka valkoista seinätekstiä ei vaaleanpunaiselta pohjalta pysty lukemaan.

  Lähde: Helsingin Sanomat, 21.03.2010

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree