Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Kuukausi lähteiden kaupungissa

Myyrmäen Vaskivuoren lukion englannin opettaja Riitta Kilpeläinen viettää kuukauden Jinanissa, Shandongin provinssin pääkaupungissa Kiinassa. “Lähteiden kaupungiksi” kutsutun Jinanin asukasluku on yli 2,5 miljoonaa kaupunkialueella ja noin 6 miljoonaa koko kunnan alueella.

Kilpeläinen on kutsuttu opettamaan englantia high schoolissa Jinanissa. “Koulu on kokonainen kampus, jossa myös seuraavan kuukauden asun. Minulle on kalustettu huone hallintorakennukseen. Ruokailu tapahtuu ruokalassa yhdessä noin 1 000 opiskelijan kanssa”, hän kertoo.

On vaikea tottua ihmisten ylenpalttiseen kiinnostukseen; vieraat ihmiset tulevat juttelemaan ja ottamaan valokuvia. Opiskelijoiden kiinnostus on herttaista: he tulevat hakemaan minut syömään ja auttavat kaikella mahdollisella tavalla.

Opiskelijat ovat erityisesti kyselleet suomalaisten nuorten vapaa-ajan vietosta ja siitä, onko suomalaisilla opiskelijoilla yhtä paljon paineita koulunkäynnistä kuin täällä. Täytyy sanoa, että ainakin määrällisesti täällä opiskellaan todella paljon.

Pitkien koulupäivien lisäksi koulun kampuksella asuvat opiskelijat opiskelevat joka ilta valvotusti luokissa puoli seitsemästä puoli kymmeneen. Myös viikonloppuisin he kertovat käyttävänsä paljon aikaa kotitehtävien tekemiseen.

Lähde: Vaskitsa, 19.04.2010

Luokka: Opetus, Uutiset, Varia

Aihe: , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree