Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Kilterinmäelle pronssia Väri09-kilpailussa

Kilterinmäki Vantaalla on vastavalmistunut, VVO:n rakennuttama asuinalue. Se täyttää vanhan Myyrmäen ja Helsingin rajan väliin aiemmin jääneen tyhjän alueeen. Kilterinkaari 2:n kanssa samaan kortteliin kuuluu Kilterinaukio 4. Sen puisissa työkaluvajoissa voitiin toistaa Kilterinkaari 2:n värejä hiukan kirkkaampina sävyinä. Tämä kokonaisuus sai Väri09-kilpailussa jaetun kolmannen palkinnon.

Korttelin suunnittelukilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy. Rakennuksen pääsuunnittelija on Mari Matomäki. Koska Kilterinkaari 2:lle oli varattu sekä taidebudjetti että rooli olla koko alueen näkyvin talo kehittyi idea: “Tehdäänpä koko talosta taideteos”. Alitajunnasta muistui mieleen Kjell Westön kirja “Leijat Helsingin yllä”. Siitä taas syntyi idea “leijat Vantaan yllä”.

Kilterinrinne 4 on Kilterinkaari 2:n naapuritalo. Sen ovat suunnitelleet Ulpu Tiuri, Jukka Lommi ja Essi Käppi Arkkitehtitoimisto Ulpu Tiurista. Myös tämä kohde sai Väri09-kilpailussa jaetun kolmannen palkinnon. Kilterinrinteessä palkinnon arvoista oli talon perusidea: väri menee taloon ja asumuksiin sisään. Kilterinmäki kokonaisuudessaan herätti palkintolautakunnassa arvostusta.

Väri09-kilpailun tarkoitus on tuoda esille ja edistää suomalaista rakennusten julkisivujen ja sisätilojen värisuunnittelua. Kilpailun järjestävät Suomen Maalarimestariliitto ja Helsingin Maalarimestariyhdistys yhdessä Suomen Messujen kanssa. Kilpailun tulokset julkistettiin Helsingissä 07.10.2009. Kilpailutöiden tulokset löytyvät kilpailun blogista.

Lähde: Väri 09, 10.01.2010

Luokka: Historia, Kulttuuri, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree