Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Käsipallon SM-pronssi Myyrmäkeen

Länsivantaalainen IF Helsinge-Atlas voitti lauantaina 24.04.2010 odotetusti SM-pronssia miesten käsipallossa voittamalla Siuntion SIF:n yhteislukemin 58-49. Mitali tuli 25 vuoden odotuksen jälkeen.

Kotikylän Kundit halusi voittaa myös toisen pronssiottelun. Sen se myös teki kukistamalla SIF:n Siuntiosta maalein 27-26 (11-14). Mitaliottelua oli seuraamassa täpötäydessä Myyrmäen Urheilutalossa oli kaikkiaan 648 katsojaa.

Pronssiset mitalit olivat melkein historialliset koska Vantaan Atlas voitti SM-pronssia edellisen kerran vuonna 1985. Siitä joukkueesta oli myös muutama pelaaja katsomossa lauantaina.

Atlaksen pelaajat jännittivät selvästi uutta, outoa tilannetta. Peli oli alusta lähtien erittäin hermostunutta ja Siuntio olikin pitkään hieman niskan päällä, mutta ei koskaan ehtinyt iskuetäisyydelle.

Atlas lähti otteluun kahdeksan maalin johdossa ja viittä yhteismaalia lähemmäksi vastustajaa ei missään vaiheessa päästetty. Kaikesta näki, että kotikylän pelaajat halusivat voittaa myös toisen pronssiottelun alkuvaikeuksista huolimatta.

“Emme antaneet Siuntion lähentelyt häiritä. Pelillisesti lauantain matsi oli selvästi heikompi ja erittäin paljon hermostuneempi kuin edellispäivän ottelu Siuntiossa. Halusimme kuitenkin enemmän”, päävalmentaja Toni Kallio totesi pronssimitali kaulassa.

Ilman Fredrik Uddin ja virolaisen Martin Noodlan panosta Atlas olisi tuskin suoriutunut näin hyvin kaudesta. He pystyivät tiukissa paikoissa omalla kokemuksellaan ja esimerkillään rauhoittamaan peliä niin, että minkäänlaisia notkahduksia ei enää nähty.

Ensimmäinen pronssiottelu oli loistava, mutta lauantain näytös oli jännittynyt. Näytti kuitenkin, että kotikylän pelaajat pystyivät hallitsemaan hermopainetta. Kokonaisuus oli erittäin maukas koska Atlas oli saanut odottaa SM-mitalia jo neljännesvuosisadan.

Nuori Nikko Kinos toi omalla peräantamattomuudellaan voitontahtoa koko joukkueeseen. Kinos maalasi heti kolme sekuntia sen jälkeen kun Siuntio oli päässyt kolmen maalin karkumatkalle toisen puoliajan alussa. Sen jälkeen Atlas ei enää luovuttanut ottelua vastustajalle.

Kinos valittiinkin ottelun parhaaksi pelaajaksi kahdeksalla maalillaan; hänelle merkittiin ottelusta kolme tähteä. Udd päätti seitsemän hyökkäystä tuloksellisesti ja sai pelistä yhden tähden. Siuntion paras pelaaja oli Miro Koljonen; hän sai kaksi tähteä.

Bo Grahn, 24.04.2010

Luokka: Urheilu, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree