Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Biljardikerho AC Luna SM-kisoihin

Myyrmäkeläinen biljardikerho AC Luna ry osallistuu pool-biljardin Suomen joukkuemestaruuskisoihin Galaxie Centerissä Tampereella 17.-18.04.2010. Vuoden 2007 kisoissa kerho saavutti pronssia ja vuonna 2009 hopeaa.

AC Lunan pitkäaikainen vaikuttaja Tommi Lamminaho kertoo, että kerholla on pitkät perinteet pool-biljardissa. Seuran pelaajat ovat voittaneet useita miesten SM-mitaleita. Lamminaho itse on pelannut Suomen maajoukkueessa.

Lamminaho istui Suomen Biljardiliiton (SBiL) hallituksessa vuosina 2002-2007. Vuodesta 2007 hän on toiminut Euroopan Pool-biljardiliiton (European Pocket Billiard Federation) nuorisourheilun johtajana.

Lamminaho kertoo, että biljardi on nykyään todellista urheilua. Mielikuvat tupakansavun kyllästämistä biljardisaleista ovat jo mennyttä aikaa, hän sanoo. SBiL on Suomen Olympiakomitean jäsen.

AC Luna oli alunperin mukana monta vuotta kesäisin harrastejalkapallossa, mistä juontaakin kerhon nimi, “Athletic Club Luna”. Pieneksi kerhoksi AC Lunalla on korkealla tasolla pelaajia; lisääkin toki kaivattaisiin.

AC Lunan jäsenet ovat aina asuneet Länsi-Vantaalla. Suuri osa kerhon vanhemmista jäsenistä aloitti peliuransa Pähkinärinteen Peanut Poolissa 1990-luvulla. Paikka on nykyään nimeltään Sali.

Pähkinärinteeltä kerho siirtyi Petri Takalan Bar Cafe Lunaan Myyrmäenraitille, jossa seura on toiminut vuodesta 2000. Vaikka baarissa on vain kaksi biljardipöytää, kerho on menestynyt erittäin hyvin.

Kerhossa pelaa kolme henkilökohtaisen SM-mitalin saavuttanutta pelaajaa: Tommi Lamminaho on saavuttanut kahdesti henkilökohtaisen SM-pronssin; Jouni Nykänen ja Tuukka Johansson ovat myös voittaneet SM-pronssia.

AC Luna on voittanut useana vuotena Vantaan Pubiliigan mestaruuden, johon osallistuu biljarditaitajia 12 eri ravintolasta pitkin kaupunkia. Kerhon pelaajat ovat tunnettuja ympäri Suomen.

Luokka: Haastattelu, Urheilu, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree