Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Asuntoja parkkipaikkojen tilalle?

Vantaan kaupunki yrittää löytää vanhoilta asuinalueilta tilaa uusille asunnoille, kertoo Helsingin Sanomat. Vanhojen asuinalueiden väki ikääntyy ja tulotaso laskee; ostovoiman kadotessa palvelut näivettyvät.

Tilaa etsitään etenkin vanhojen asuinalueiden parkkipaikoilta. Kaupungin suunnitteilla olevassa kokeiluhankkeessa kartoitetaan vanhoja asuinalueita Hakunilassa, Mikkolassa, Myyrmäessä ja Martinlaaksossa.

Lähde: Helsingin Sanomat, 08.03.2010

Luokka: Palvelut, Talous, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

1 kommentti

 1. 01600.fi kirjoitti:

  Hankesuunnitelma vanhojen asuinalueiden kehittämiseksi

  Vanhat kerrostaloalueet ovat usein väljästi rakennettuja ja puutarhamaisia. Niissä on myös laajoja maanpäällisiä pysäköintikenttiä aivan keskustojen läheisyydessäkin. Osalle tällaisista pysäköintialueista olisi mahdollista rakentaa uudisrakennuksia sijoittamalla pysäköinti keskitettyihin pysäköintilaitoksiin.

  Peruskorjausten yhteydessä olisi myös mahdollista muutoin parantaa talojen käytettävyyttä muuttamalla tarpeettomia yhteistiloja käyttötarkoitukseltaan asunnoiksi tai rakennusoikeutta lisäämällä. Saatavilla tuloilla taloyhtiöt voisivat tehdä mm. välttämättömiä linjasaneerauksia, energiansäästötoimenpiteitä ja asentaa hissejä.

  Tarkoitus on selvittää täydennysrakennusmahdollisuudet Hakunilassa, Mikkolassa, Myyrmäessä ja Martinlaaksossa. Aluksi valitaan enintään kymmenen kohdetta taloyhtiöiden esittämän kiinnostuksen perusteella. Kohteiden määrää laajennetaan kun on saatu kokemuksia ensivaiheen selvityksistä. Lisäksi selvitetään vanhoille asuinalueille sopiva pysäköintinormi.

  Lähde: Vantaan kaupunki, 08.03.2010

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree