Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

SORASOD ry järjestää maahanmuuttajaseminaareja

Somali Reconstruction and Social Development ry (SORASOD) järjestää kolme seminaaria monitoimitila Arkissa tai Kilterin koululla Vantaan Myyrmäessä 23.04.2010, 25.06.2010 ja 17.12.2010. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, mutta pääkohderyhmänä ovat maahanmuuttajat.

Seminaarien tarkoituksena on maahanmuuttajien oman kulttuurin ja suomalaisen kulttuurin välisen vuorovaikutuksen kehittäminen. Seminaarien aiheina ovat asumiseen liittyvät asiat kuten jätehuolto, sähkön ja veden käyttö sekä asumisviihtyvyyteen ja asukasdemokratiaan liittyvät asiat.

Suomessa asuvista maahanmuuttajista osa on joutunut tilanteeseen, jossa he ovat sekä maahanmuuttajien kulttuurin että suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolella. Eritoten vähän koulutetut maahanmuuttajaäidit ovat suuri ongelma Myyrmäen alueeella.

Kotiäitejä ei ole vielä saatu riittävästi mukaan koulutukseen. Monet elävät eristäytyneenä kodeissaan eivätkä he tunne suomalaista palvelujärjestelmää, oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan Suomessa. SORASOD ry pyrkii ehkäisemään tämän kohderyhmän syrjääntymistä.

SORASOD ry panostaa sujuvaan asumiseen sekä viihtyisään ja turvalliseen asuinympäristöön, edistää kulttuurien välistä vuorovaikutusta, paneutuu maahanmuuttajien sosiaali- ja integraatiokysymyksiin sekä tukee maahanmuuttajalasten ja -nuorten kasvua.

Seminaarit järjestetään yhteistyössä VAV Asunnot Oy:n ja HUL-Siivouspalvelun kanssa. Myyrmäen aluekoordinaattori esittää Myyrmäen aluetoimikunnalle, että se tukisi seminaarien järjestämistä.

Lähde: Myyrmäen aluetoimikunta, 10.02.2010

Luokka: Kulttuuri, Palvelut, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree