Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Solid Mojo pimensi Energia Areenan

Myyrmäen Energia Areenalla starttasi perjantaina 14.05.2010 Solid Mojo -tietokonetapahtuma. Ohjelmassa on intensiivisen tietokonepelaamisen lisäksi luvassa musiikki-, video-, kuvankäsittely- ja grafiikkakilpailuja. Tapahtumassa järjestetään karsintoja Peliliigan SM-kisoihin ja World Cyber Gamesin Suomen ja Pohjoismaiden finaaleihin. Tapahtumaa voi seurata suorana Gaming.fi:n sivustolla.

LAN-tapahtuman järjestää tietokonetapahtumia ja digitaalisten taiteiden koulutusta järjestävä nuorisoryhmä The Group ry. Tapahtuman ilmeisen kokenut pääjärjestäjä Jarmo Keto kertoi, että Solid Mojo on yhdistyksen ensimmäinen Helsingin kaupungin tarjoamien tilojen ulkopuolella järjestetty LAN-tapahtuma. Energia Areenan saliin olisi mahtunut kaikkiaan noin 1 000 konetta, mutta lippuja myytiin huomattavasti vähemmän.

Energia Areenalle virtasi toukokuun helteessä peliharrastajia koneineen ja matkapusseineen tasaisena tahtina ennen tapahtuman virallisia avajaisia. Hieman kello iltakuuden jälkeen salin valot pimentyivät avajaisten merkiksi. Salin lavalle hyppäsi punkyhtye Kekkonen 88. Lavalla nähtiin myös taistelulajeja ja tanssia yhdistelevä Elmeri Rantalaisen show. Kilpailut jatkuvat lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön; palkintojenjako on sunnuntaina iltapäivällä.

Ulkoisista puitteista huolimatta tunnelma ei salissa ollut järin hektinen, vaan pikemminkin varsin leppoisa. Pelejä Gaming.fi:lle selostaneen Teemu Hiilisen mukaan tunnelma tosin kiihtyy aamuyöstä. Osallistujien keski-ikä on Kedon arvion mukaan noin 19 vuotta; nuorimmat osallistujat ovat 13 vuotta ja vanhimmat päälle 30 vuoden. Valtaosa (70 %) osallistujista on pääkaupunkiseudulta, mutta merkittävä osa tulee myös muualta Suomesta; osallistujia on jopa Oulusta asti.

Ennakoitua niukemmasta osallistujamäärästä johtuen järjestäjät joutuivat korottamaan sisäänpääsylippujen hintaa. Kevään helteinen sää sai pääjärjestäjä Kedon pelästymään, että lipun jo ostaneetkin jättäisivät tulematta. Energia Areenan ovelta myytiin kuitenkin enemmän konepaikkoja kuin koskaan aiemmin yhdistyksen LAN-tapahtumissa. Tapahtuman loppusaldon suhteen Keto oli vielä odottavalla kannalla. Yhdistyksellä on edellisistä tapahtumista ylijäämää.

Kedon mukaan Myyrmäki on tapahtumapaikkana aivan yhtä hyvä kuin mikä tahansa pääkaupunkiseudulla; ennakoitua vähäisempi kiinnostus ei siis johtunut tapahtumapaikan sijainnista. Energia Areenasta Kedolla oli vain hyvää sanottavaa: “kaikki toimii, todellinen monitoimihalli”, hän totesi. Solid Mojon verkkoryhmän vetäjä, myyrmäkeläinen Jani Malino, sanoi samaa: Energia Areenan vuokra on kallis, mutta teknisesti salissa on tällainen tapahtuma ongelmaton järjestää.

Tapahtuma tuo merkittäviä tuloja Myyrmäen liike-elämälle, erityisesti Myyrmannin kauppakeskukselle; Rajatorpantiellä matkasi moni Citymarketin ruokakassi ja McDonald’sin paperikassi kohti Energia Areenaa. Tapahtumapaikasta huolimatta Vantaan kaupunki ei tue tapahtumaa; Kedon mukaan tukea ei tosin pyydettykään. The Group ry:n toimintaa on tuettu Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen varoista. Solid Mojon suurin sponsori on Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu.

The Group ry perustettiin vuonna 2004. Solid Mojo on seitsemäs yhdistyksen järjestämä LAN-tapahtuma. Pitkään yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Keto kertoo, että Helsingin kaupungin Nuorisoasiainkeskuksen muutamat aktiiviset ohjaajat ovat olleet vahvasti mukana tukemassa yhdistyksen toimintaa alusta alkaen. The Group toimii Nuorten toimintakeskus Hapen tiloissa sijaitsevassa Pelitalossa Sörnäisissä. Yhdistys tekee yhteistyötä myös verkossa nuorisotyötä tekevän Netari.fi:n kanssa.

The Group ei keskity pelkästään tietokonepelaamisen tukemiseen, vaan pyrkii edistämään tietokonekulttuuria ja tietoyhteiskunnan kehitystä laajemminkin. Keto pitää Suomen tietoyhteiskunnan kehityksen tilaa masentavana ja päättäjien asenteita tyrmistyttävinä. Tietoyhteiskunnan kehittämisestä päättävät ovat 50-luvulta ja eivät uskalla sanoa ääneen, etteivät tunne asioita, vaan tilaavat asiantuntemuksen konsulteilta, Keto toteaa.

Kedon mukaan masentavimpia esimerkkejä valtiovallan tietoyhteiskuntapolitiikasta ovat digi-tv-projekti ja fiaskoon päättynyt sähköisen äänestyksen kokeilu. Hän vertaa Suomen tilannetta Viroon, missä sähköinen asioiminen ja sähköinen äänestäminen todella toimii; koko Tallinnan alueelle on rakennettu ilmainen langaton verkko. Keto uskoo silti, että aika korjaa Suomessa tietoyhteiskunnan kehityksessä tehdyt virheet, kun verkossa kasvanut uusi sukupolvi astuu päättäjiksi.

Luokka: Haastattelu, Kulttuuri, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree