Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Myyrmäen bussiterminaali siirretään?

Vantaan linjastosuunnitelman ja seudun joukkoliikennesuunnitelman myötä Myyrmäen bussiterminaalin kuormitus kasvaa. Siksi on alettu selvittää mahdollisuuksia siirtää terminaali pohjoisemmaksi nykyisen Liesikujan paikoitusalueen paikalle.

Liesikujan terminaalia ei ole mahdollista toteuttaa lähivuosina. Terminaalin rakentaminen edellyttää kaavamuutosta; paikoitusalue ei myöskään ole kaupungin omistuksessa. Uuden terminaalin sijainti olisi ongelmallinen: yhteys rautatieaseman laitureille ja Myyrmanniin on nykyisin järjestelyin pitkä.

Uusi terminaali tarvitaan, koska nykyisessä terminaalissa ei ole linjastomuutosten jälkeen kasvuvaraa. Uusi Jokeri 2 -linja Myyrmäestä Espoon Matinkylään edellyttää terminaalin laajentamista. Joukkoliikenteen käyttöä ei myöskään voida kasvattaa lisäämättä joukkoliikenteen tarjontaa.

Myyrmäen terminaali kuormittuisi voimakkaimmin vuosina 2012-2014, kun liityntäliikenne ja uuden Jokeri 2 -linjann liikenne on alkanut. Vuonna 2014 Kehäradan valmistuessa Vantaan sisäistä poikittaista bussiliikennettä vähennetään ja useita linjoja lopetetaan.

Tilapäisen kuormitushuipun vuoksi Vantaa on esittänyt, että liityntäliikenteeseen siirrytään vasta vuonna 2014 Kehäradan valmistuessa. YTV tilasi Strafica Oy:ltä toimeksiannon siitä, onko Myyrmäen terminaalin kuormitusta mahdollista vähentää linjastomuutoksin.

Lähde: Vantaan kaupunki, 16.03.2010

Luokka: Liikenne, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree