Myyrmäen Postinumero

Icon

Myyrmäen Postinumero on myyrmäkeläisten oma raivopaikallinen uutistoimisto

Café Mandarinin kiinalainen soppa

Ulkomaalaisia ravintolatyöntekijöitä riistetään Suomessa, YLEn MOT kertoi 11.01.2010. Kiinalaisen opiskelijan Xie Dawein mukaan kaikki kiinalaisravintolat maksavat parhaimmillaan vain puolet työehtosopimuksen mukaisesta minimipalkasta. Muut maksavat vielä huonommin.

Xie Dawei kertoo työskennelleensä kymmenessä ravintolassa, joista Myyrmäen terveysaseman Café Mandarinissa palkka oli huonoin. Hänen mukaansa kiinalaisravintoloita, jotka maksaisivat työehtosopimusten mukaista palkkaa ei juuri ole; yleensä palkka on 5:n ja 6:n euron välillä tunnilta.

Xie kertoi, että ravintolan johtaja lupasi maksaa hänelle 8,5 euroa/tunti. Hän työskenteli yhteensä noin 500 tuntia, noin 45-50 tuntia viikossa, mutta vajaan kolmen kuukauden aikana hänelle maksettiin vain 900 euroa. Xien lopullinen palkka tehdystä työstä oli lopulta reilun euron tunnissa.

Xien mielestä ravintola syyllistyi syrjintään koska suomalaiset työntekijät saivat kunnollista palkkaa. Café Mandarin on sittemmin mennyt konkurssiin ja lopettanut toimintansa. Tiloissa toimii nyt toinen ravintola. Juhani Jantunen, entisen Café Mandarinin omistaja, ei muista Xie Daweita.

Lähde: YLE, 11.01.2010

Luokka: Talous, Uutiset

Aihe: , , , , , , , , , , , , , ,

Tulosta Tulosta

Kommentoi

 

Spam Protection by WP-SpamFree